Duyurular
  • Koçan dergisi 10. sayı yayında!

Mısırın Bileşimi

mısır hakkında genel bilgiMısır taneleri büyük oranda (%65-70) nişastadan oluşur.
Bu yönden mısır, nişasta kullanılan bir çok sanayi kolu için çok önemli bir hammaddedir.
Yem hammaddelerinde aranan bir bileşen olan protein mısırda %8-10 oranında mevcuttur.
Mısırın öz (embriyo) kısmında değerli bitkisel yağlar bulunur.
Mısırın %3,5-4,5’lik bölümü yağdır. Kül olarak adlandırılan mineraller %1,5-2 oranında yer tutar.
Mısır lif açısından da zengindir. Mısır tanesinin lif oranı %1,5-2,1 arasındadır.
Mısıra tatlılığını veren şekerler ise %1,4-2 civarındadır.

 

Bileşen Oran (%)
Nişasta 65-70
Protein 8-10
Yağ 3,5-4,5
Kül 1,5-2,0
Ham lif 1,5-2,1
Çözünür şekerler 1,4-2,0
Su 10-15