Duyurular
  • Koçan dergisi 10. sayı yayında!

Mısır Şurupları

mısır şuruplarıMısır şurubu, genellikle tatlılık ve sağladığı enerji ile tanımlansa da bir gıda bileşeni olarak değeri (karbonhidrat kaynağı) ve diğer bileşenlerle uyumluluğu gibi daha az bilinen avantajları da vardır. Mısır şurubu, donmayı baskılayarak dondurmada ve diğer dondurulmuş tatlılarda kristal oluşumunu engeller. Salata sosları ve çeşnilerdeki bileşenlerin iyi bir şekilde dağılması ve istenilen akışkanlığı, mısır şurubunun viskozite üzerine olan etkisiyle sağlanır. Mısır şurubu etlerde ve sosislerde bileşenlerin tam anlamıyla karışmasını sağlar. Ayrıca konserve meyve ve sebzelerde doğal tat ve kokuyu maskelemeden, tekstürü geliştirir ve rengi güçlendirir.