Duyurular
  • Koçan dergisi 10. sayı yayında!

Nişasta Ayırma

nişasta ayırmaGlutenin yoğunluğu, nişastanın yoğunluğuyla karşılaştırıldığında daha düşüktür. Değirmen nişastasının bir santrifüjden geçirilmesi ile nişastadan ayrılan gluten, hayvan yemi olarak kullanılmak üzere ayrılır. Yalnızca %1 veya 2 oranında protein içeren nişasta seyreltilir -8-14 arası yıkama ile- yıkanır, tekrar seyreltilir ve hidrokolonlarda tekrar yıkanarak, eser miktarlarda kalan protein de uzaklaştırılır ve %99,5 saflıkta yüksek kaliteli nişasta elde edilir. Nişastanın bir kısmı kurutulur ve modifiye edilmemiş mısır nişastası şeklinde, bir kısmı ise modifiye edilerek özel nişasta olarak satışa sunulur. Ancak büyük çoğunluğu mısır şurubuna ve glukoza dönüştürülür.