Duyurular
  • Koçan dergisi 10. sayı yayında!

Kontrol ve Temizleme

konrtol ve temizlemeMısır işleyicileri, hasat sırasında koçandan ayrılan 2 numara göçük sarı mısır kullanırlar. Tanelerin ortalama %70’i nişasta (endospermden), çoğu gluten olmak üzere %10’u protein, %4’ü embriyodan elde edilen yağ ve %2’si liftir. Mısır işleme prosesinin amacı tüm bileşenleri birbirinden ayırmak ve sonrasında daha özel ileri ürünler üretmektir. Mısırlar işletmeye kamyon, mavna veya vagonla getirilir. İşletme personeli gelen mısırları kontrol eder ve koçan parçalarını, tozu, saman parçalarını uzaklaştırmak için iki kez temizler. Daha sonra mısırlar ilk adım olan ıslatma prosesine hazır olana kadar silolara aktarılarak depolanır.