Duyurular
  • Koçan dergisi 8. sayı yayında!

MISIR

“Sarı Altın” mısıra hasat şenliği

Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği (NÜD) tarafından bu yıl üçüncüsü organize edilen 2017 Mısır Hasat Şenliği, Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Suluca Mahallesi’nde yapıldı. Mısırdan 264 çeşit ürün üretilebildiğine dikkat çeken NÜD Başkanı Rint Akyüz, mısırın ekonomiy... Devamını oku

SAĞLIK

Şeker

HFCS nedir?

HFCS nedir?

Maryland Üniversitesi Gıda ve Beslenme Politikaları Merkezi araştırmacıları ‘HFCS nedir?’ (yüksek fruktozlu mısır şurubu) sorusunu cevaplamak için kapsamlı bir bilimsel derleme hazırladı. Derleme artan yüksek fruktozlu mısır şurubu tüketiminin bazı sağlık problemleriyle... Devamını oku

[/vc_column][/vc_row]
600-4

Dünyada ve Türkiye'de Şeker

Pancar ve şeker kamışından elde edilen şekere sakkaroz denilmektedir. Dünyada 2009/10 pazarlama yılı itibarıyla sakkarozun %78’i şeker kamışından, %22’si şeker pancarından üretilmekte olup; dünya şeker borsa fiyatlarını… Devamını oku…

600-3

Şeker ve Sağlık

Şekerler, saf karbonhidrattır ve yoğun enerji kaynağıdır. Kompleks karbonhidratlar (nişasta) ve lifler (posa) ise diğer karbonhidrat türleridir. Bazı posa ögeleri dışındaki tüm karbonhidrat türleri, insan vücudunda sindirim sırasında şekerlere dönüşür. Şekerler ve nişasta… Devamını oku…

600-2

Mısır Hayatın Her Alanında

Uzmanlar anavatanı Güney Amerika olan ve günlük yaşantımızda salatalardan pilavlarımıza kadar kullandığımız mısırın sağlık açısından da oldukça yararlı bir besin olduğunu belirtiyor ve sağlığına önem verenlerin bol bol… Devamını oku…

600

Mısır Hakkında Genel Bilgi

Mısır; 1-2 m yüksekliğinde, bir yıllık, kültür ve tahıl bitkisidir. Gövdeleri sert ve diktir. Yaprakları sapsız, geniş, uzun, üst yüzü tüylü, alt yüzü tüysüz olup, tabanı ile bir kın halinde gövdeyi sarar. Erkek çiçekler gövdenin ucunda salkım… Devamını oku…

GENEL HABERLER